Zazenkai – Samenkomen voor meditatie

Meditatie in groepsverband. Wat is er mooier!

mediteren in groepsverband

Wat is er mooier dan een zondagochtend in stilte door te brengen dmv meditatie in groepsverband. Dit doe je in je eentje niet gauw terwijl de kracht van stilte heel groot is. Ook deze keer heeft John een mooi programma gemaakt met loop/zit meditatie, een inleiding en persoonlijk onderhoud. Een mini sesshin in notendop.… Lees meer… “Meditatie in groepsverband. Wat is er mooier!”

Paul

“Er is rust onstaan bij mij”

stilte ochtend ijsselstein utrecht o.l.v. john de Weerdt

Beste John, Het was fijn om je na ca. 25 jaar weer te zien, nu als ZEN-leraar! Het was voor mij een hele fijne ochtend. Er is rust onstaan bij mij. Ben nog dieper geheeld, grenzeloos gegroeid en heb de vrijheid in mijzelf gevonden. De 2×2 uur reistijd naar jouw centrum zijn een peuleschil voor… Lees meer… ““Er is rust onstaan bij mij””

Rob
Leeftijd:58
Consultant & Succescoach

Enorm leerzaam

Mijn ervaring met dit weekend: rust, relaxte sfeer, vriendelijke mensen, enorm leerzaam. Het weekend gaat voorbij maar de inzichten uit de Dharmales blijven. Het was precies wat ik zocht. M.b.t. de locatie: ook erg aardige mensen, heerlijk vers… Lees meer… “Enorm leerzaam”

Madelijne

Inspirerende begeleiding

Dit weekend was een uitstekende manier om in alle rust de werking (en niet-werking) van mijn geest verder te onderzoeken. Dit onder inspirerende begeleiding van John die een nuchtere aanpak hanteert inclusief een vaak humoristisch perspectief. De mooie zendo, de rustige omgeving en prachtige tuin maken het helemaal af. Een… Lees meer… “Inspirerende begeleiding”

Ruben

Heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende

Het was een weekend waarin ik even vakantie had van mijzelf. Kernachtiger kan ik het niet omschrijven. Het was heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende. Ook al was wat zich aandiende niet perse heerlijk. Maar ik ging na afloop een stuk lichter naar… Lees meer… “Heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende”

Jolanda

(her-)ontdekken hoe ik in het leven sta

Zo-nu-en-dan gun ik mijzelf een moment van rust, langer dan in een leesboek neuzen of een overheerlijk ijsje eten. Rust waarbij ik in mijzelf kan keren en (her-)ontdek hoe ik in het leven sta.  Afgelopen weekend was hierin een mooie uitdaging, maar vooral ook een mooie reis in mijzelf.  … Lees meer… “(her-)ontdekken hoe ik in het leven sta”

Sandra

Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie

Ook deze stiltedag was weer een waardevolle aanvulling op de gewone lessen en vooral op het in je eentje thuis op het kussen zitten. Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie om te voorkomen dat het zitten ‘sleets wordt’. Bedankt John, en Annie voor de tiptop… Lees meer… “Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie”

Nienke

Meegaan in de stroom

Elke keer weer fijn om je een dag volledig over te geven aan de stilte in meditatie samen met een groep. Vooral ook omdat alles verder verzorgd wordt (de bel, koffie en thee in de pauze met iets lekkers erbij, fruit), je hoeft alleen maar mee te gaan in de stroom. Aan het einde van… Lees meer… “Meegaan in de stroom”

Annemarij

Echt een meerwaarde

Het heeft mij goed gedaan, een dag in stilte “zijn”. Negen zit meditaties afgewisseld met loopmeditaties is een behoorlijk aantal maar worden afgewisseld met een dharma talk door John en een aantal pauzes. Ook de koffie pauzes en lunch zijn in stilte. Dat vind ik echt een meerwaarde. Even geen woorden of social talk. En… Lees meer… “Echt een meerwaarde”

Dolinda

Mediteren omlijst door stilte

helderheid

Mediteren omlijst door stilte, het brengt toch een andere invulling aan de ervaring dan het ‘normale’ mediteren. De pauzes en lunch in stilte zorgen ervoor dat de prikkel tot analyse van de situatie wat minder wordt. Ik hoef niet in contact te zijn met de mensen om me heen. Althans, niet in woorden. Ik kan… Lees meer… “Mediteren omlijst door stilte”

Annemarie

Een ochtend van stilte en bespiegeling die inspirerend en behulpzaam is bij het omgaan met de uitdagingen van deze tijd zoals omgaan met stress, emoties en onrust, keuzes maken, creatief denken en nog veel meer.. Wanneer je niet bekend bent met zen meditatie dan kom je iets eerder dan leggen we het aan je uit.

Het programma bestaat uit acht periodes zazen afgewisseld met loopmeditatie, er is gelegenheid voor daisan (persoonlijk gesprek met de leraar), dharma-onderricht en we reciteren de Hartsoetra en de vier Bodhisattva Geloften.

Het adres: IJsselstraat 14, 3401 DK IJsselstein (Utrecht)

Ming Zen Centrum is lid van de Boeddhistische Unie Nederland

Bekijk de inspirerende activiteiten

Bekijk informatieve video's over de zen weg

Gebruik deze eenvoudige timer met inleiding

Blijf op de hoogte van inspirerende zen activiteiten