Stilte ochtend in de stijl van zen (Zazenkai)

Een ochtend van stilte en bespiegeling. Naast de meditatie (zazen) is er een teisho (zen onderricht). En er gelegenheid voor daisan (persoonlijk onderhoud). Een ochtend die inspirerend en behulpzaam is bij het omgaan met de uitdagingen van deze tijd. Wanneer je niet bekend bent met zen meditatie dan kom je iets eerder dan leggen we het aan je uit.

Stilte ochtend – Deze zazenkai (samenkomen voor meditatie) kan behulpzaam zijn bij het omgaan met de uitdagingen van deze tijd zoals omgaan met stress, emoties en onrust, keuzes maken, creatief denken en nog veel meer.

Na het stilte programma is er een lunch (temple food) verzorgt door Annie Zheng Yi. Zij heeft zich verdiept in de boeddhistische keuken.

Stilte ochtend – praktische informatie

  • Voor wie: iedereen met enige ervaring met meditatie, yoga of mindfulness of wanneer je nog geen ervaring hebt dan is er gelegenheid om eerder te komen om de zen meditatie instructies te ontvangen (zie aanmeldformulier). Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.
  • Data: zie aanmeld formulier hieronder
  • Lokatie: IJsselstraat 14 in IJsselstein (Utrecht)
  • Begeleiding: John de Weerdt
  • Bijdrage: Euro 25.00

Er zijn in principe voldoende kussens aanwezig, maar omdat sommige mensen soms meer dan één kussen nodig hebben, kan het handig zijn om je eigen kussen of bankje mee te nemen, zodat je zeker weet dat je kunt zitten zoals je graag zit.

Iedere stilte ochtend is er een inspirerend thema geselecteerd uit de rijke (zen) boeddhistische traditie.

Zazenkai – Stilte ochtend programma

Meditatie instructie (van 09:00 tot 09:30)

09.45 Deur open
10.00 Zazen (meditatie – 2x) + kinhin (loopmeditatie)
11:00 Teisho (zen onderricht)
11:30 Pauze (thee) – in stilte
11.45 Zazen (meditatie – 2x) + kinhin (loopmeditatie) + Daisan (persoonlijk onderhoud)
12:45 Einde stilte programma
13:00 Lunch (temple food) verzorgt door Annie Zheng Yi
14:00 Einde

Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met John via de mail: info@zen-training.nl

Meditatie in groepsverband. Wat is er mooier!

mediteren in groepsverband

Wat is er mooier dan een zondagochtend in stilte door te brengen dmv meditatie in groepsverband. Dit doe je in je eentje niet gauw terwijl de kracht van stilte heel groot is. Ook deze keer heeft John een mooi programma gemaakt met loop/zit meditatie, een inleiding en persoonlijk onderhoud. Een mini sesshin in notendop.… Lees meer… “Meditatie in groepsverband. Wat is er mooier!”

Paul

“Er is rust onstaan bij mij”

stilte ochtend ijsselstein utrecht o.l.v. john de Weerdt

Beste John, Het was fijn om je na ca. 25 jaar weer te zien, nu als ZEN-leraar! Het was voor mij een hele fijne ochtend. Er is rust onstaan bij mij. Ben nog dieper geheeld, grenzeloos gegroeid en heb de vrijheid in mijzelf gevonden. De 2×2 uur reistijd naar jouw centrum zijn een peuleschil voor… Lees meer… ““Er is rust onstaan bij mij””

Rob
Leeftijd:58
Consultant & Succescoach

Enorm leerzaam

Mijn ervaring met dit weekend: rust, relaxte sfeer, vriendelijke mensen, enorm leerzaam. Het weekend gaat voorbij maar de inzichten uit de Dharmales blijven. Het was precies wat ik zocht. M.b.t. de locatie: ook erg aardige mensen, heerlijk vers… Lees meer… “Enorm leerzaam”

Madelijne

Inspirerende begeleiding

Dit weekend was een uitstekende manier om in alle rust de werking (en niet-werking) van mijn geest verder te onderzoeken. Dit onder inspirerende begeleiding van John die een nuchtere aanpak hanteert inclusief een vaak humoristisch perspectief. De mooie zendo, de rustige omgeving en prachtige tuin maken het helemaal af. Een… Lees meer… “Inspirerende begeleiding”

Ruben

Heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende

Het was een weekend waarin ik even vakantie had van mijzelf. Kernachtiger kan ik het niet omschrijven. Het was heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende. Ook al was wat zich aandiende niet perse heerlijk. Maar ik ging na afloop een stuk lichter naar… Lees meer… “Heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende”

Jolanda

(her-)ontdekken hoe ik in het leven sta

Zo-nu-en-dan gun ik mijzelf een moment van rust, langer dan in een leesboek neuzen of een overheerlijk ijsje eten. Rust waarbij ik in mijzelf kan keren en (her-)ontdek hoe ik in het leven sta.  Afgelopen weekend was hierin een mooie uitdaging, maar vooral ook een mooie reis in mijzelf.  … Lees meer… “(her-)ontdekken hoe ik in het leven sta”

Sandra

Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie

Ook deze stiltedag was weer een waardevolle aanvulling op de gewone lessen en vooral op het in je eentje thuis op het kussen zitten. Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie om te voorkomen dat het zitten ‘sleets wordt’. Bedankt John, en Annie voor de tiptop… Lees meer… “Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie”

Nienke

Meegaan in de stroom

Elke keer weer fijn om je een dag volledig over te geven aan de stilte in meditatie samen met een groep. Vooral ook omdat alles verder verzorgd wordt (de bel, koffie en thee in de pauze met iets lekkers erbij, fruit), je hoeft alleen maar mee te gaan in de stroom. Aan het einde van… Lees meer… “Meegaan in de stroom”

Annemarij

Echt een meerwaarde

Het heeft mij goed gedaan, een dag in stilte “zijn”. Negen zit meditaties afgewisseld met loopmeditaties is een behoorlijk aantal maar worden afgewisseld met een dharma talk door John en een aantal pauzes. Ook de koffie pauzes en lunch zijn in stilte. Dat vind ik echt een meerwaarde. Even geen woorden of social talk. En… Lees meer… “Echt een meerwaarde”

Dolinda

Mediteren omlijst door stilte

helderheid

Mediteren omlijst door stilte, het brengt toch een andere invulling aan de ervaring dan het ‘normale’ mediteren. De pauzes en lunch in stilte zorgen ervoor dat de prikkel tot analyse van de situatie wat minder wordt. Ik hoef niet in contact te zijn met de mensen om me heen. Althans, niet in woorden. Ik kan… Lees meer… “Mediteren omlijst door stilte”

Annemarie

Wil je meedoen?

Algemene voorwaarden

Ming Zen Centrum is gelieerd aan Zentrum in Utrecht

Ming Zen Centrum is lid van de Boeddhistische Unie Nederland

Ming Zen Centrum is lid van de Boeddhistische Unie Nederland

Bekijk de inspirerende activiteiten

Bekijk informatieve video's over de zen weg

Gebruik deze eenvoudige timer met inleiding

Blijf op de hoogte van inspirerende zen activiteiten

Stilte ochtend in de stijl van zen, waar we bijna alles in stilte doen. Op deze stilte ochtend ga je intensiever met meditatie aan de slag en ontwikkel je verdere verdieping van je meditatie beoefening.

Bespiegeling, beschouwing, contemplatie, reflectie, bezinning, innerlijk onderzoek.

Zen biedt een praktische en direct toepasbare meditatie beoefening om energiek, aandachtig en bewust in het leven te staan.

Naast het gezamelijk mediteren onderzoeken we het thema "grenzeloze openheid". We doen dit aan de hand van citaten van de Chinese Zen Meester Huang Po (overleden 850).

stilte ochtend ijsselstein utrecht o.l.v. john de Weerdt

Stilte ochtend (zazenkai) zondag 12 november. Voor beginners is er een voorbereidend deel waar John jou de zen meditatie instructie geeft. Daarna doe je mee met de stilte ochtend. Hoe mooi is dat? Kijk op de website voor het inspirerende programma. Thema aan de hand van een tekst van zen meester Huang Po.

stilte ochtend in ijsselstein utrecht o.l.v. John de Weerdt

10 september - Stilte ochtend met John de Weerdt in de stijl van zen, waar we bijna alles in stilte doen. Op deze stilte ochtend ga je intensiever met meditatie aan de slag en ontwikkel je verdere verdieping van je meditatie beoefening. Er is ook een Dharma les.