Stilte ochtend in de stijl van zen

Een ochtend van stilte en bespiegeling. Naast de meditatie (zazen) geeft John ook een teisho (zen onderricht). Inspirerend en behulpzaam bij het omgaan met de uitdagingen van deze tijd zoals omgaan met stress, emoties en onrust, keuzes maken, en nog veel meer. Wanneer je niet bekend bent met zen meditatie dan kom je iets eerder dan leggen we het aan je uit.

stilte ochtend met John de Weerdt

zen biedt een praktische en direct toepasbare meditatie beoefening om energiek, aandachtig en bewust in het leven te staan.

Stilte ochtend – Behulpzaam bij het omgaan met de uitdagingen van deze tijd zoals omgaan met stress, emoties en onrust, keuzes maken, creatief denken en nog veel meer.

Stilte ochtend – praktische informatie

  • Voor wie: iedereen met enige ervaring met meditatie, yoga of mindfulness of wanneer je nog geen ervaring hebt dan is er gelegenheid om eerder te komen om de zen meditatie instructies te ontvangen (zie aanmeldformulier). Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.
  • Data: zie aanmeld formulier hieronder
  • Lokatie: IJsselstraat 14 in IJsselstein (Utrecht)
  • Begeleiding: John de Weerdt
  • Bijdrage: Euro 27,50
  • Online: het is ook mogelijk om online (via zoom) mee te doen

Er zijn in principe voldoende kussens aanwezig, maar omdat sommige mensen soms meer dan één kussen nodig hebben, kan het handig zijn om je eigen kussen of bankje mee te nemen, zodat je zeker weet dat je kunt zitten zoals je graag zit.

Stilte ochtend programma

09:00 Meditatie instructie
09.45 Deur open
10.00 Meditatie + kinhin (loopmeditatie)
11:00 Pauze (koffie en thee)
11.15 Teisho (zen onderricht)
11:45 Meditatie
12:15 Einde


Enorm leerzaam

Mijn ervaring met dit weekend: rust, relaxte sfeer, vriendelijke mensen, enorm leerzaam. Het weekend gaat voorbij maar de inzichten uit de Dharmales blijven. Het was precies wat ik zocht. M.b.t. de locatie: ook erg aardige mensen, heerlijk vers eten.

Madelijne

Inspirerende begeleiding

Dit weekend was een uitstekende manier om in alle rust de werking (en niet-werking) van mijn geest verder te onderzoeken. Dit onder inspirerende begeleiding van John die een nuchtere aanpak hanteert inclusief een vaak humoristisch perspectief. De mooie zendo, de rustige omgeving en prachtige tuin maken het helemaal af. Een aanrader!

Ruben

Heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende

Het was een weekend waarin ik even vakantie had van mijzelf. Kernachtiger kan ik het niet omschrijven. Het was heerlijk om mee te mogen stromen met wat zich aandiende. Ook al was wat zich aandiende niet perse heerlijk. Maar ik ging na afloop een stuk lichter naar huis.

Jolanda

(her-)ontdekken hoe ik in het leven sta

Zo-nu-en-dan gun ik mijzelf een moment van rust, langer dan in een leesboek neuzen of een overheerlijk ijsje eten. Rust waarbij ik in mijzelf kan keren en (her-)ontdek hoe ik in het leven sta.  Afgelopen weekend was hierin een mooie uitdaging, maar vooral ook een mooie reis in mijzelf.

 

 

Sandra

Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie

Ook deze stiltedag was weer een waardevolle aanvulling op de gewone lessen en vooral op het in je eentje thuis op het kussen zitten. Zo’n dag geeft mij weer zin en inspiratie om te voorkomen dat het zitten ‘sleets wordt’. Bedankt John, en Annie voor de tiptop catering.

Nienke

Meegaan in de stroom

Elke keer weer fijn om je een dag volledig over te geven aan de stilte in meditatie samen met een groep. Vooral ook omdat alles verder verzorgd wordt (de bel, koffie en thee in de pauze met iets lekkers erbij, fruit), je hoeft alleen maar mee te gaan in de stroom. Aan het einde van de dag lijkt het net of je iedereen kent zonder ze gesproken te hebben.

Annemarij

Echt een meerwaarde

Het heeft mij goed gedaan, een dag in stilte “zijn”. Negen zit meditaties afgewisseld met loopmeditaties is een behoorlijk aantal maar worden afgewisseld met een dharma talk door John en een aantal pauzes. Ook de koffie pauzes en lunch zijn in stilte. Dat vind ik echt een meerwaarde. Even geen woorden of social talk. En een dag niet op je mobiel kijken is ook helend.

Dolinda

Mediteren omlijst door stilte

helderheid

Mediteren omlijst door stilte, het brengt toch een andere invulling aan de ervaring dan het ‘normale’ mediteren. De pauzes en lunch in stilte zorgen ervoor dat de prikkel tot analyse van de situatie wat minder wordt. Ik hoef niet in contact te zijn met de mensen om me heen. Althans, niet in woorden. Ik kan het zeer aanbevelen om te ervaren.

Annemarie

Wil je meedoen?

Algemene voorwaarden

Ming Zen Centrum is gelieerd aan Zentrum in Utrecht

Ming Zen Centrum is lid van de Boeddhistische Unie Nederland

Ming Zen Centrum is lid van de Boeddhistische Unie Nederland

Bekijk de inspirerende activiteiten

Bekijk informatieve video's over de zen weg

Gebruik deze eenvoudige timer met inleiding

Blijf op de hoogte van inspirerende zen activiteiten

Doe mee met het online programma

Stilte ochtend in de stijl van zen, waar we bijna alles in stilte doen. Op deze stilte ochtend ga je intensiever met meditatie aan de slag en ontwikkel je verdere verdieping van je meditatie beoefening.

Bespiegeling, beschouwing, contemplatie, reflectie, bezinning, innerlijk onderzoek