Gastleraar Zen-meditatie in IJsselstein en Nieuwegein

gastleraar zen-meditatie

Gastleraar Zen-meditatie

Op zoek naar een gastleraar die gastlessen kan verzorgen op scholen in IJsselstein / Nieuwegein?

Begeleiding: Geautoriseerde Zenleraar John de Weerdt
Voor wie: Scholen in de IJsselstein en Nieuwegein
Programma: Gastles op school + bezoek (met meditatie) aan de meditatieruimte in IJsselstein.
Bijdrage: in overleg

Quanyin

Quanyin, een levenslange opdracht

Beeldend kunstenaar Paul van Genderen schenk beeld aan John de Weerdt. Paul zegt hierover het volgende:

“Hoe talloos de levende wezens ook zijn….., deze oproep van Quanyin, de Bodhisattva van alle Boddhisattva’s is een levenslange opdracht. Als je eenmaal door deze oproep gegrepen bent is dit voor altijd. In het Mahayana boeddhisme is mededogen en luisteren naar de noodkreten centraal daarom sporen de geloftes ons/mij aan, blijf niet stil zitten, doe iets. Al is het maar een kleinigheidje, doe iets!! Het gaat om oer-vertrouwen/ harts-vertrouwen. De boeddha zei bij zijn ontwaken: “Een eindeloze keten van lijden, geboren worden en sterven. Met mijn ontwaken is heel de werkelijkheid bevrijd, inclusief mijn mislukkingen”. Het gaat om het ongeborene en het onvergankelijke. Hier ligt het antwoord op onze vragen. Wellicht moet je zeggen: hoe talloos de levende wezens ook zijn, DIT belooft allen te bevrijden.

quanyin


Ik als beeldend kunstenaar ben vaak met het lijden bezig, in mijn schilderijen zie je kruizen, mijn beelden zijn deels grof met een gepolijst en verfijnt deel. Als een lotus bloem uit de modder verrijst. Er zijn diverse Quanyin beelden door mij gemaakt, ik plaats een parel in haar handen, het symbool voor alle tranen.


Mijn laatste Quanyin schenk ik aan John de Weerdt. In de covid periode konden we weinig doen en het zitten op het kussen is een grote uitkomst voor mij geweest, John heeft dagelijks mij het kussen gekregen door in een ZOOM ontmoeting met meerdere mensen samen te mediteren. Én er was een workshop van hem, met zijn inzicht over zazen heeft hij bij mij het vuur van meditatie weer opgestookt. Daar ben ik hem dankbaar voor. Mijn grote wens is dat mijn beelden op “gewijde” grond te krijgen, zij herinneren ons met de fysieke aanwezigheid van het beeld aan de geloftes. In de zendo worden we uitgedaagd om met de geloftes te werken. In stilte, doelloos, geen pretenties en toch bevrijd.”

Voor meer informatie over Paul van Genderen.

Online Zen Lessen – Elke zaterdagochtend

online meditatie

Online Zen Lessen – Elke zaterdagochtend van 09:30 – 11:15

Het kan inspirerend zijn om in een groep onder leiding van een leraar te mediteren en onderwerpen te bespreken. Maar soms is de gang naar de zendo niet mogelijk. Om dan toch je zen beoefening levend en concreet te houden zijn er nu deze online zen lessen.

Dag/tijd: Zaterdagochtend 09:30 – 11:15
Data: 18 lessen van 5 september t/m 30 januari (m.u.v. schoolvakanties)
Begeleiding John de Weerdt
Voor wie: Iedereen met enige ervaring (meditatie, yoga, mindfulness)
Programma: Meditatie (25 min.); loopmeditatie; Dharma talk; Meditatie (25 min.)
Bijdrage: Euro 218


proefles

Ming Zen Centrum is lid geworden van de Boeddhistische Unie

Stichting Ming Zen Centrum is vanaf juli 2020 lid geworden van de Boeddhistische Unie: de koepelorganisatie voor boeddhistische organisaties. De BUN werd in 1990 opgericht en is door de overheid erkend als de vertegenwoordiger van het boeddhisme. De meeste boeddhistische organisaties zijn aangesloten bij de BUN. De website van de BUN.

Er is geen voorbereiding tot iets anders

Mocht je willen reageren op deze video, dat kan hier op YouTube


Wil je voortaan mijn nieuwe video’s direct in je mailbox ontvangen?

Geef dan hier je naam en email door, dan komt dat dik voor elkaar.