Filmhuis

Filmavond 5 november 2021 – een impressie

(korte impressie incl. optreden van harpiste en zen-beoefenaar Petra Rosa)

Op de hoogte blijven van het filmhuis?

21 januari is er weer een inspirerende filmavond!

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende films? Meld je dan vrijblijvend aan voor de emailcirculaire. Let op: de emailcirculaire is het enige kanaal waarmee we de films momenteel mogen aankondigen. Dus meld je hieronder vrijblijvend aan.

filmhuis ijsselstein ( Utrecht )

Omschrijving van de film

Microcosmos is een Franse film uit 1996. De makers (de biologen Claude Nuridsany en Marie Pérennou) geven een indrukwekkend inkijkje in de wonderlijke wereld van de kleine ongewervelden op enkele veldjes in Frankrijk, Italië en Zwitserland.
Zeer gedetailleerd zien we het dagelijkse leven van de kleine hoofdrolspelers. Wanneer je denkt dat jij jouw leven soms zwaar is, kijk dan eens naar de beslommeringen van een mestkever. Het filmen nam in totaal drie jaar in beslag. De film ontving acht nominaties voor de nationale filmprijs van Frankrijk (César). Er werden er vijf gewonnen.

Datum: vrijdag 5 november
Tijd: v.a. 19:30. De deur gaat om 19:00 open. Na de film is er een nazit tot +/- 23:00.
Prijs: Euro 13,95
Locatie: Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, 3401 MS IJsselstein
CoronaCheck-app: Om deel te nemen aan deze activteit heb je de QR-code nodig (CoronaCheck-app). Zie hieronder voor meer informatie.

Reserveer nu!

We verkopen geen kaartjes aan de deur. Graag je plek(ken) reserveren door het bedrag over te maken op bankrekening NL30 ABNA 0806974060 ten name van Ming Zen Centrum onder vermelding van je naam + email + Microcosmos.

filmhuis IJsselstein ( Utrecht )

Optreden van harpiste Petra Rosa

Voor aanvang van de film (19:00 tot 19:30) is er een prachtig optreden van de harpiste Petra Rosa. Haar muziek zal geïnspireerd zijn op de film Microcosmos

Coronatoegangsbewijs

Om deel te nemen aan deze activteit heb je de QR-code nodig (CoronaCheck-app). Bij de ingang:

  1. Laat je de QR-code scannen . Bij een groen scherm heb je een geldig coronatoegangsbewijs.
  2. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van jouw legitimatiebewijs met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Dus vergeet uw legitimatiebewijs niet.

Organisatie

  • De Sangha Commissie van Stichting Ming Zen Centrum. T.w.: Berno, Almar en John
  • Alle medewerkers zijn vrijwilligers (ook van Pantalone)

Save the dates

De volgende filmavonden zijn op:

  • 21 januari 2021 – filmtitel volgt
  • 18 maart 2021 – filmtitel volgt
  • 20 mei 2021 – filmtitel volgt

De lijst met namen en contactgegevens van de bezoekers wordt door Ming zen Centrum beheerd en 2 weken na de avond vernietigd.Mooie, intrigererende, confronterende, ontroerende film

De eerste Sangha van Ming Zen Centrum is een feit. Met een groep van bijna 30 personen hebben we afgelopen vrijdagavond naar de film Samsara gekeken. Naast een mooie, intrigererende, confronterende, ontroerende film was het ook leuk om elkaar eens in een andere setting te ontmoeten. Vanuit andere groepen van het centrum maar ook introducees. Een koffie/thee voor- en drankje achteraf, maakte de avond compleet. Kortom een leuke en mooie avond die vraagt om een vervolg! Dank Sangha commissie (Almar, Berno en John)!

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Robbert

Samen met andere ‘zitters’ …

filmhuis

Samen met andere ‘zitters’ aandachtig kijken naar de prachtige en soms onthutsende beelden van deze film zonder taal… Het raakte me diep. Mooi initiatief!

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Monique

Een meditatieve ervaring

filmhuis

De bezoeker werden heel hartelijk en persoonlijk ontvangen met op de achtergrond inspirerende harp muziek. De film zonder spraak was een meditatieve ervaring. Ik verheug me al op het volgende evenement

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Ellen
Leeftijd:69
docente Taijiquan

Like-minded mensen ontmoeten

Ik vond het helemaal mooi. Een goede manier om like-minded mensen te ontmoeten naast de zendo. Top dus!

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Percy Tienhooven
Leeftijd:35
YouTuber

Nader kennismaken met elkaar..

online meditatie

Afgelopen vrijdag hadden we in theater Pantalone de vertoning van de film Samsara. Behalve dat het een prachtige film was, was het ook een bijzonder gezellige avond met tegen de 30 bezoekers. Onder het genot van een drankje konden we en de film nabespreken. Het was onze eerste filmavond en meteen een groot succes. Hopelijk kunnen we dit tot een traditie gaan maken de komende tijd.

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Berno

Film kijken met mijn zitgenoten

filmhuis

Wat een prachtige, boeiende en ook confronterende beelden in Samsara. Mooie muziek. Schoonheid en verval. Symmetrie en chaos. Nazit heel leuk: eindelijk eens kennismaken met wie ik wekelijks aan het zitten ben. Ontvangst met live harpmuziek vond ik geniaal. Dank.

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Maria
Leeftijd:56

Mooie film waar alles in zat.

filmhuis

Mooie film waar alles-in zat. Armoede, rijkdom, religie, natuur en klimaat, dierenleed.

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Ruud van der Steen
Leeftijd:55
Schadebehandelaar

Een erg waardevolle avond

filmhuis

Vrijdagavond werd de zeer indrukwekkende film ‘Samsara’ vertoond. waar we elkaar eens op een andere manier dan zittend op een kussentje konden ontmoeten. Het elkaar ontmoeten en napraten over de film onder het genot van een drankje mag wat mij betreft vaker georganiseerd worden.

Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):

Rita

Op de hoogte blijven van het filmhuis?

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende films? Meld je dan vrijblijvend aan voor de emailcirculaire. Let op: de emailcirculaire is het enige kanaal waarmee we de films momenteel mogen aankondigen. Dus meld je hieronder vrijblijvend aan.


Het filmhuis is voor iedereen die interesse heeft in inspirerende films met een contemplatieve inhoud. Voor aanvang van de film is er altijd een korte inleiding over de film door een expert. Na de film is er gelegenheid om na te praten in het Café. Iedereen is van harte welkom!

Impressie - "Samsara" filmavond van 7 februari 2020

De muziek was verzorgd door Harpiste Petra Rosa Vlasman - Lotusmusic.nl


Korte video impressie van de filmavond van 7 feb.


Trailer van "Samsara" de film van gisteravond (7 feb.)