Filmhuis

Inspirerende filmavonden

Het filmhuis voor iedereen die interesse heeft in inspirerende films. Voor aanvang van de film is er altijd een korte inleiding over de film door een expert. Na de film is er gelegenheid om na te praten in het Café. Iedereen is van harte welkom!


Save the date: Nieuwe filmavond op vrijdag 30 oktober (deze avond gaat niet door vanwege corona)


Impressie – “Samsara” filmavond van 7 februari 2020

De muziek was verzorgd door Harpiste Petra Rosa Vlasman – Lotusmusic.nl


Korte video impressie van de filmavond van 7 feb.


Trailer van “Samsara” de film van gisteravond (7 feb.)


Mooie film waar alles in zat.

filmhuis

Mooie film waar alles-in zat.
Armoede, rijkdom, religie, natuur en klimaat, dierenleed.

Ruud van der Steen
Leeftijd:55
Schadebehandelaar

Een meditatieve ervaring

filmhuis

De bezoeker werden heel hartelijk en persoonlijk ontvangen met op de achtergrond inspirerende harp muziek. De film zonder spraak was een meditatieve ervaring. Ik verheug me al op het volgende evenement

Ellen
Leeftijd:69
docente Taijiquan

Mooie, intrigererende, confronterende, ontroerende film

De eerste Sangha van Ming Zen Centrum is een feit. Met een groep van bijna 30 personen hebben we afgelopen vrijdagavond naar de film Samsara gekeken. Naast een mooie, intrigererende, confronterende, ontroerende film was het ook leuk om elkaar eens in een andere setting te ontmoeten. Vanuit andere groepen van het centrum maar ook introducees.… Lees meer… “Mooie, intrigererende, confronterende, ontroerende film”

Robbert

Samen met andere ‘zitters’ …

filmhuis

Samen met andere ‘zitters’ aandachtig kijken naar de prachtige en soms onthutsende beelden van deze film zonder taal… Het raakte me diep. Mooi initiatief!

Monique

Een erg waardevolle avond

filmhuis

Vrijdagavond werd de zeer indrukwekkende film ‘Samsara’ vertoond. waar we elkaar eens op een andere manier dan zittend op een kussentje konden ontmoeten. Het elkaar ontmoeten en napraten over de film onder het genot van een drankje mag wat mij betreft vaker georganiseerd worden.

Rita

Like-minded mensen ontmoeten

Ik vond het helemaal mooi. Een goede manier om like-minded mensen te ontmoeten naast de zendo. Top dus!

Percy Tienhooven
Leeftijd:35
YouTuber

Film kijken met mijn zitgenoten

filmhuis

Film kijken met mijn zitgenoten Wat een prachtige, boeiende en ook confronterende beelden in Samsara. Mooie muziek. Schoonheid en verval. Symmetrie en chaos. Nazit heel leuk: eindelijk eens kennismaken met wie ik wekelijks aan het zitten ben. Ontvangst met live harpmuziek vond ik geniaal. Dank.

Maria
Leeftijd:56

Nader kennismaken met elkaar..

online meditatie

Afgelopen vrijdag hadden we in theater Pantalone de vertoning van de film Samsara. Behalve dat het een prachtige film was, was het ook een bijzonder gezellige avond met tegen de 30 bezoekers. Onder het genot van een drankje konden we en de film nabespreken. Het was onze eerste filmavond en meteen een groot succes. Hopelijk… Lees meer… “Nader kennismaken met elkaar..”

Berno

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de aankomende films? Meld je dan vrijblijvend aan voor de emailcirculaire. Let op: de emailcirculaire is het enige kanaal waarmee we de films momenteel mogen aankondigen. Dus meld je hieronder vrijblijvend aan.

Programma & prijs

De films worden op een vrijdagavond of zaterdagavond vertoont. De inloop is vanaf 19:00 en de film begint om 19:30. Er is een nazit tot +/- 23:00. De prijs voor een ticket is Euro 6.95

Locatie

Theater Pantalone, Linnaeusweg 5, 3401 MS IJsselstein

Organisatie

  • De Sangha Commissie van Stichting Ming Zen Centrum. T.w.: Berno, Almar en John
  • Alle medewerkers zijn vrijwilligers (ook van Pantalone)