Cultitijd in IJsselstein – Open les zen-meditatie

  • De culturele achtergronden van Zen en meditatie
  • Uitleg over de zen meditatie techniek
  • We gaan daarna ook mediteren
  • Er is ruimte voor vragen
Cultitijd-in-IJsselstein
  • Data: 7, 14, 21, 28 september
  • Tijd: 11:45 – 12:45
  • Begeleiding: John de Weerdt
  • Adres: Ming Zen Centrum -IJsselstraat 14, IJsselstein (De Andere Praktijk)

“Een oase van rust”

zen retraite met John de Weerdt

Een oase van rust. Heerlijk vers eten. Maar het best van al: de lezingen (teisho) van John de Weerdt, die je ook na het weekend… Lees meer… ““Een oase van rust””

Madelijne

Kundige leraar

Zen Retraite met john de weerdt

John is een fijne rustige, kundige leraar. Ik vond de dharmalezingen heel interessant, daar wilde ik nog wel meer… Lees meer… “Kundige leraar”

Janneke

Coaching in IJsselstein (Utrecht)

socrates en zen

Samen oplopen! Bij John heb ik coachingsgesprekken geboekt. Ik had vastlopers en terugkerende dilemma’s die maakten dat ik bleef piekeren en oordelen. John kan als geen ander aandachtig luisteren en heeft met mij opgelopen door uit te wisselen door te herhalen, te herhalen, te herhalendoor oefeningen voor op het meditatiekussen mee te geven waardoor ik… Lees meer… “Coaching in IJsselstein (Utrecht)”

Ine
Bedrijfsleven

Enorm leerzaam

Mijn ervaring met dit weekend: rust, relaxte sfeer, vriendelijke mensen, enorm leerzaam. Het weekend gaat voorbij maar de inzichten uit de Dharmales blijven. Het was precies wat ik zocht. M.b.t. de locatie: ook erg aardige mensen, heerlijk vers… Lees meer… “Enorm leerzaam”

Madelijne

Inspirerende begeleiding

Dit weekend was een uitstekende manier om in alle rust de werking (en niet-werking) van mijn geest verder te onderzoeken. Dit onder inspirerende begeleiding van John die een nuchtere aanpak hanteert inclusief een vaak humoristisch perspectief. De mooie zendo, de rustige omgeving en prachtige tuin maken het helemaal af. Een… Lees meer… “Inspirerende begeleiding”

Ruben

De luchtige helderheid van het vormloze ervaren

Beste John, Het was niet mijn eerste stilte-retraite maar wel mijn eerste shessin. Het zitten is me erg meegevallen, natuurlijk niet geheel vrij van lichamelijke ongemakken, maar het is het waard! De ervaring van afgelopen weekend bubbelt nog nog vrolijk na in heel mijn lijf als een glas frisse priklimonade op een warme zomerdag. Je… Lees meer… “De luchtige helderheid van het vormloze ervaren”

Martijn

Verwonderlijk hoe ik in stilte samenhorigheid heb mogen ervaren

Zonder afleidingen de diepte van Zen in kunnen gaan onder de open, eerlijke en humoristische begeleiding van John is wat ik mezelf en anderen gun. Dank je wel John! Verwonderlijk hoe ik in stilte samenhorigheid heb mogen ervaren. En ja, Samaya is een heel fijne plek om te zijn…… Lieve groet, Stéfanie… Lees meer… “Verwonderlijk hoe ik in stilte samenhorigheid heb mogen ervaren”

Stefanie

Verbinding en gedragen stilte die ik ervoer als thuiskomen.

Beste John, Dank voor de organisatie en de begeleiding van de sesshin afgelopen weekend. Ik heb genoten. En met een stijgend enthousiasme je dharmalessen bijgewoond. Vanwege de heldere inhoud van de les, de vertaling naar het dagelijkse leven in de vorm van taal, metaforen en voorbeelden uit het dagelijks leven. Veel geleerd, heel fijn! Ook… Lees meer… “Verbinding en gedragen stilte die ik ervoer als thuiskomen.”

Annie Marie

Nuchtere en diepe wijsheden

mediteren in groepsverband

Ik heb mijn tijd bij jou echt als heel waardevol ervaren John, dankjewel voor je nuchtere en tegelijkertijd diepe… Lees meer… “Nuchtere en diepe wijsheden”

Lisa

3 daagse sesshin – Heel bijzonder om te ervaren.

stilte retraite

Eind april 2022 mijn eerste 3 daagse sesshin gevolgd bij John nadat ik in september ben gestart met Zen meditatie. Vanaf de eerste ‘zit’ valt op dat het rustiger is in mijn hoofd dan gebruikelijk; het zitten in deze groep doet iets met me. Dat gebeurt helemaal vanzelf want John heeft ons bij aanvang meegegeven… Lees meer… “3 daagse sesshin – Heel bijzonder om te ervaren.”

Ellen

Stilte retraite: veilig, ontspannen en respectvol

Het is een mooie ervaring geweest om een heel weekend intensief met de meditaties bezig te zijn. Het gegeven dat het in stilte plaats heeft gevonden zorgde ervoor dat het ook echt voelde als ‘trainen in het mediteren’. Er is geen reden om aan het hier en nu te ontsnappen. Dit alles werd mogelijk gemaakt… Lees meer… “Stilte retraite: veilig, ontspannen en respectvol”

Hans

Een fijne manier om wegwijs te worden gemaakt in de zenmeditatie.

stiltedag

Wat fijn, deze introductiecursus zen beoefening. De eerste keer dat ik mee deed had ik wegens werk de helft van de lessen gemist (dat zegt al genoeg). Toen ik me voor de tweede keer aanmeldde heb ik ervoor gezorgd om er bewuster tijd voor vrij te maken en ging toen ook merken wat een weldaad… Lees meer… “Een fijne manier om wegwijs te worden gemaakt in de zenmeditatie.”

Marc
Leeftijd:52
Journalist

“Een mooie en waardevolle ervaring”

Ik vond het stilteweekend een mooie en waardevolle ervaring. Het stille samen-zijn – ook tijdens (vegetarische) maaltijden en theepauzes verzorgd door Annie Yi – voelde eerst vreemd aan, maar ging al snel over in een gevoel van rust: er hoeft hier niets gedaan te worden, behalve hier zijn. Dat is een unieke uitnodiging die het… Lees meer… ““Een mooie en waardevolle ervaring””

Berno

Poten-in-de-klei-zen

spirituele weg

John en Annie, bedankt voor het organiseren! Het was wat mij betreft mooie, pittige met de poten in de klei-zen 😉 Leuk dat je het vaker wilt doen. Ik doe graag weer mee met een volgende… Lees meer… “Poten-in-de-klei-zen”

Jurgen

Afgelopen weekend 1 dag meege-“zazend”

Afgelopen weekend 1 dag meege-“zazend” met de sesshin olv John in IJsselstein. Mijn eerste sesshin-ervaring in IJsselstein en hopelijk ook niet mijn laatste. Volgende keer de twee dagen maar volmaken hoop ik. Een mooie stille ervaring waar ik alleen nog stiller van werd. Goed georganiseerd ; leerzame dharmales , verzorgde maaltijd van Annie en fijn… Lees meer… “Afgelopen weekend 1 dag meege-“zazend””

Kok Kraaijeveld
Leeftijd:69

Mooie aanvulling op wekelijkse lessen

individuele zen meditatiecursus

Wat een mooie aanvulling op de wekelijkse les, zo’n weekend zitten. En ook als je niet op les zit, vind ik dit een mooie gelegenheid om eens te ervaren hoe het is om vaker achter elkaar te zitten en wat voor effect dat heeft. Ook fijn dat je kunt kiezen voor 1 dag. Het spreekt… Lees meer… “Mooie aanvulling op wekelijkse lessen”

Nienke

Prettig en toegankelijk

Op een heel prettige en toegankelijke wijze kennis gemaakt met meditatie door John via de basiscursus. Ongedwongen en laagdrempelig. Ik heb inspirerende input gekregen: een goede start om nu zelf verder te kunnen en te ontdekken of meditatie voor mij een blijfertje… Lees meer… “Prettig en toegankelijk”

Madelon
Leeftijd:49

Geweldige training

Dank voor je timer en de geweldige training! Ik geef je een 10 voor alles: wijsheid, humor, diepgang, heldere uitleg, rust en ruimte. Dank voor de grote bijdrage die je levert. Tot spoedig hoop ik. Vriendelijke groet,… Lees meer… “Geweldige training”

Jochem
Leeftijd:40

Hartelijk dank voor je inspanningen

online meditatie

Ik wil je ook vooral heel hartelijk danken voor je inspanningen om het afgelopen jaar, mij bij het mediteren te houden. Door jouw lunch-aanbod is het me redelijk gelukt om ook regelmatig te mediteren. Het gaf verlichting in deze rare corona-tijd. Bedankt daarvoor en hopelijk tot na de zomer. Mooie tijd gewenst en… Lees meer… “Hartelijk dank voor je inspanningen”

Coleta

Mooie leerzame meditatie training

meditatiegroep

Bedankt voor de mooie leerzame meditatie training. Je hebt mij geleerd om te zitten met alle gemak en ongemak en ik heb genoten van je mooie begrijpelijke uitleg!! Het is nu een routine geworden in mijn dagelijks leven. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Mooie leerzame meditatie training”

Lida
Medisch

Ik had en heb er veel aan!!!

Heel erg veel dank voor de workshop vandaag. Ik vond ‘m heel bijzonder en ik had en heb er veel aan!!! Mijn beoordeling (maximaal 5 sterren):… Lees meer… “Ik had en heb er veel aan!!!”

Marjolein
Onderwijs

Blij dat ik de stap gezet heb

blij

Hoi John, Dank voor je wijze lessen van afgelopen jaar! Je lessen zijn zo leerzaam en passend in onze huidige tijd. En ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb om te gaan mediteren. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Blij dat ik de stap gezet heb”

Linda
Medisch

Zen bij John is een verrijking in mijn leven

verrijking

Zen bij John is een verrijking in mijn leven. Zen of stil zitten was heel hard werken. Het heeft even geduurd voor ik het begreep. Het stil zitten met jezelf geeft geestelijke verlichting, opluchting en inzichten. De wijze lessen en verhalen tussen het samen stil zitten geven nog meer inzicht in wat stil zitten voor… Lees meer… “Zen bij John is een verrijking in mijn leven”

Kim
Leeftijd:42
Leerkracht

Zeer waardevol

Dank je voor de workshop en de video! Zeer waardevol voor me en ik heb veel waardering voor de prettige en hartelijke manier waarop je de workshop hebt gegeven. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Zeer waardevol”

Han

Erg verhelderend

Ik vond de workshop erg verhelderend en goed, Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Erg verhelderend”

Miriam

Autonomie bevorderend

shabkar

Tijdens de workshop ‘De draaglijke lichtheid van het bestaan’ kreeg ik handvatten om met de situaties in mijn leven en de emoties die ze oproepen om te gaan. Geen ‘oplossing’, maar een beoefening. En daardoor autonomie bevorderend. Dit alles werd door John op een (voor mijn gevoel) door hem doorvoelde en doorleefde manier gebracht. Wat… Lees meer… “Autonomie bevorderend”

Veronique

Het waren mooie en inspirerende lessen

inspiratie

Het waren mooie en inspirerende lessen. John weet het goede diepgang te geven met ook nog veel gevoel voor humor. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Het waren mooie en inspirerende lessen”

Berno
Leeftijd:58
verpleegkundige / onderzoeker

Met veel plezier en interesse

Met veel plezier en interesse heb ik de Zen Introductiecursus gevolgd. John vertelt op een hele prettige manier en met veel rust en passie. Hij heeft uitgelegd hoe zazen werkt en wat dit voor jou kan betekenen. Ook gebruikte hij fijne praktijkvoorbeelden uit het dagelijkse leven zodat je de informatie uit de les gelijk kunt… Lees meer… “Met veel plezier en interesse”

Deborah
Leeftijd:27

Bijzondere zen lessen van John

bijzondere zen lessen

Bijzondere zen lessen van John die zijn zen lessen met een eigen twist inzichtelijk maakt van de gemakken en ongemakken vh leven. Door zazen de schoonheid vh leven ontdekt wat in jezelf schuilt. Hoe een moeilijk gebeurtenis in het verleden een rol heeft gespeeld in het lijden, om nu dmv zazen niet de belevenis met… Lees meer… “Bijzondere zen lessen van John”

Esther
Leeftijd:51
ICT-er

Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven.

mindfulness ijsselstein

Introductie in Zen gevolgd bij John de Weerdt. Hij heeft een gepassioneerde manier van vertellen en legt het mediteren goed uit. Alledaagse voorbeelden die hij aandraagt, maken het makkelijker de essentie van Zen te begrijpen. Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven. Als jij dat ook wilt ervaren, probeer deze cursus dan ook… Lees meer… “Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven.”

M.
‎Communicatieadviseur

Inspirerende lessen!

filmhuis

Dank John, voor je inspirerende lessen! Ik heb er veel aan gehad en mooie aantekeningen van gemaakt. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Inspirerende lessen!”

Kim
Ondernemer en Yoga lerares

Bijzonder veel geleerd

Bijzonder veel geleerd en genoten van jouw mooie manier van overdragen: zo helder, simpel, met humor ook en met een consistente, zuivere boodschap. Fijn! Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Bijzonder veel geleerd”

Gwendolyn
Leeftijd:32

Pakkende lessen met humor

Dank voor de lessen, ik vind dat je de lessen goed, pakkend en met de juiste doses van humor weet over te brengen. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Pakkende lessen met humor”

Alex
Leeftijd:35
Werkzaam in de IT

Heldere en zuivere boodschap

mediteren utrecht

Zo helder, simpel, met humor ook en met een consistente, zuivere boodschap. Mijn beoordeling (maximaal 5… Lees meer… “Heldere en zuivere boodschap”

Simone
Leeftijd:31
Cultitijd-in-IJsselstein

CultiTijd is een gezamenlijk initiatief van gemeente IJsselstein en het culturele veld.
Met dit initiatief nodigen we alle inwoners uit om op een laagdrempelige en inspirerende manier kennis te maken met diverse culturele activiteiten in onze stad.

Meer informatie: ga naar inijsselstein.nl

Cultitijd-in-IJsselstein

Ming Zen Centrum is lid van de Boeddhistische Unie Nederland

Bekijk de inspirerende activiteiten

Bekijk informatieve video's over de zen weg

Gebruik deze eenvoudige timer met inleiding

Blijf op de hoogte van inspirerende zen activiteiten