Verbinding en gedragen stilte die ik ervoer als thuiskomen.

Beste John,

Dank voor de organisatie en de begeleiding van de sesshin afgelopen weekend.

Ik heb genoten. En met een stijgend enthousiasme je dharmalessen bijgewoond.

Vanwege de heldere inhoud van de les, de vertaling naar het dagelijkse leven in de vorm van taal, metaforen en voorbeelden uit het dagelijks leven. Veel geleerd, heel fijn!
Ook je humor maakt het wat speelser en behapbaar, ook voor de mensen die het wat zwaar hebben in het leven op dit moment.

Voor mij was daarnaast het grote welkom, het luisterend oor en de compassie, maar zeker ook je open blik verrassend en heel fijn. De reden dat ik de stilte van de Zen combineer met Vipassana is juist deze laatstgenoemde vaardigheid en attitude (die ik soms mis in de Zen). Ik heb genoten en geleerd en voor het eerst heb in de stilte van Zen een ruimte ervaren die ik niet eerder zo duidelijk heb ervaren. Dank daarvoor!

Je mag alle woorden hierboven gebruiken voor de website. Samengevat: John biedt een groot welkom, zorgt voor verbinding en gedragen stilte die ik ervoer als thuiskomen. Ook brengt hij de stof duidelijk over, vol met metaforen en voorbeelden uit het dagelijks leven, zodat het geen abstract verhaal blijft, maar dat het daadwerkelijk handen en voeten krijgt voor het dagelijks leven.