Zen Retraite met john de weerdt

Al met al zeer voor herhaling vatbaar

Het was ronduit heerlijk om even echt losgekoppeld te zijn van het dagelijks leven met alle analoge en digitale gebabbel.

Daardoor heel goed zicht op het gebabbel in mijn hoofd, dat wel wat weg had van een popcornpan, plop-plop-plop-het hield niet op.

Of toch wel, een beetje zachter werd het in de loop van de tweede dag. Samaya is een heel fijne plek en John een even zo fijne rustige, kundige leraar. Ik vond de dharmalezingen heel interessant, daar wilde ik nog wel meer van! De groep was ook prettig, ook al praat je niet/nauwelijks met elkaar, er ontstaat toch een groepsgevoel. En ook nog zo’n lekker effect: thuis is die 25 minuten zitten per dag ineens peanuts! (weet niet hoe lang dat effect standhoudt) O ja, en het eten! Bijzonder lekker was dat na al dat harde werken op het kussen en ik vond het welverdiend;-)

Het vele zitten is soms best afzien, maar daardoor ga je ook dingen inzien die wellicht anders nog een tijdje verborgen zouden blijven. Niet per se alleen maar fijn dus, maar het was dan ook geen Spa-weekend. Al met al zeer voor herhaling vatbaar, het is een perfecte halfjaarljkse verdieping van je eigen thuiszit- en/of één keer in de week zendopraktijk.