Begeleiding

John is leerling van Willem Scheepers Sensei (Zentrum Utrecht) en staat daardoor in de White Plum lineage van Maezumi Roshi.

Verder neemt hij deel aan het Zen Intensieve Traject in Zentrum in Utrecht. Sinds 2014 geeft John zen les bij Zentrum in Utrecht en sinds kort ook bij Ming Zen Centrum.

Jukai-ceremonie
John ontving de boeddhistische voorschriften tijdens de Jukai-ceremonie van zijn leraar Willem Scheepers Sensei (leidinggevende bij Zentrum in Utrecht)

Shukke Tokudo ceremonie
John is ingewijd tot zenmonnik door Nico Tydeman Sensei tijdens de Shukke Tokudo ceremonie. ‘Shukke’ betekent ‘ceremonie’ en ‘tokudo’ betekent ‘het huis verlaten’. Het is een inwijding in de thuisloosheid. Het thuisloze betreft de geest, die zich oefent in een bevrijdende kijk op de werkelijkheid zoals die zich aandient.

Koan-studie
John doet koan-studie bij zijn leraar Willem Scheepers Sensei.

Ervaring met lesgeven
John geeft sinds 2014 les bij Zentrum in Utrecht (o.a. de volgende lessen):

  • Zen introductielessen
  • Doorgaande lessen
  • Plaatjes van de os
  • Zen en omgaan met chronische ziekte en pijn

Zijn aanpak is praktisch en concreet. Humor is een belangrijk ingrediënt voor hem.

Wat deelnemers zeggen over John

Met veel plezier en interesse

Met veel plezier en interesse heb ik de Zen Introductiecursus gevolgd. John vertelt op een hele prettige manier en met veel rust en passie. Hij heeft uitgelegd hoe zazen werkt en wat dit voor jou kan betekenen. Ook gebruikte hij fijne praktijkvoorbeelden uit het dagelijkse leven zodat je de informatie uit de les gelijk kunt… Lees meer “Met veel plezier en interesse”

Deborah
Leeftijd:27

Ik heb er veel van geleerd…

geleerd

Heb zeker met veel plezier deelgenomen aan de lessen en heb er veel van geleerd wat in mee zal nemen in mijn dagelijks leven.

Miranda
Onderwijs

Bijzondere zen lessen van John

bijzondere zen lessen

Bijzondere zen lessen van John die zijn zen lessen met een eigen twist inzichtelijk maakt van de gemakken en ongemakken vh leven. Door zazen de schoonheid vh leven ontdekt wat in jezelf schuilt. Hoe een moeilijk gebeurtenis in het verleden een rol heeft gespeeld in het lijden, om nu dmv zazen niet de belevenis met… Lees meer “Bijzondere zen lessen van John”

Esther
Leeftijd:51
ICT-er

Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven.

invloed dagelijks leven

Introductie in Zen gevolgd bij John de Weerdt. Hij heeft een gepassioneerde manier van vertellen en legt het mediteren goed uit. Alledaagse voorbeelden die hij aandraagt, maken het makkelijker de essentie van Zen te begrijpen. Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven. Als jij dat ook wilt ervaren, probeer deze cursus dan ook… Lees meer “Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven.”

M.
‎Communicatieadviseur

Thuiskomen in een baken van rust.

Ik heb de 8 daagse introductiecursus Zazen gevolgd bij Ming Zen Centrum. Het waren zeer inspirerende lessen en een thuiskomen in een baken van rust. Tijdens de lessen werd de meditatietechniek van Zazen werd uitgelegd afgewisseld met informatie over de geschiedenis van Zazen. De begeleiding van John heb ik als zeer prettig ervaren, betrokken en… Lees meer “Thuiskomen in een baken van rust.”

Marc
Leeftijd:48
Journalist

Ik ervoer echt een verandering in mijn doen en laten..

Mijn ervaringen met de Zen meditatielessen zijn dat ik dit als erg fijn heb ervaren. Het is vooral een hele mooie manier om jezelf te introduceren met Zenmeditatie. laagdrempelig en ik ervoer echt een verandering in mijn doen en laten en gedachtes in mijn dagelijks leven. Het maakte in die 8 weken zoveel dingen makkelijker.… Lees meer “Ik ervoer echt een verandering in mijn doen en laten..”

Sorena
Leeftijd:39
administratief, telefoniste,receptioniste

(levens)vragen..

Via deze cursus heb ik voor het eerst kennisgemaakt het meditatie. Ik was in het leven op zoek naar antwoorden op (levens)vragen en rust. Ik deze acht weken heb ik een goede start gemaakt om antwoord te vinden op deze vragen en rust in mijn hoofd. Ik wil dan ook heel graag doorgaan met het… Lees meer “(levens)vragen..”

Danielle
Leeftijd:47
leraar basisonderwijs

Verhelderend en rustgevend

Een eerste kennismaking met Zen meditatie tijdens de introductiecursus – verhelderend en rustgevend. Goed toegankelijk om het in je dagelijks leven in te passen. Het eenvoudig regelmatig een tijdje alleen maar stil zitten kan je inzicht bieden in de manier waarop je in contact staat met jezelf t.o.v. de wereld om je heen en alle… Lees meer “Verhelderend en rustgevend”

Rita

Meditatie begint onderdeel te worden van mijn leven.

Op een fijne manier heb ik kennis mogen maken met zen meditatie. De ruimte waarin en de wijze waarop John les geeft, heb ik als zeer prettig ervaren. Deze introductie is voor mij een goede basis om verder te gaan in zen meditatie. Zazen begint onderdeel te worden van mijn leven.

-
Manager

Antwoorden binnen jezelf vinden

Niets meer buiten jezelf zoeken. De cursus helpt je de antwoorden die je zoekt binnenin jezelf te vinden.

Yvonne
Manager

Kadootje voor mezelf

Dank je wel John , ik vond het erg fijn! Voelt nu al een beetje als een kadootje voor mezelf. Fijn weekend!  

Eva
Leeftijd:31
Consultant

Dingen inzien die ik nooit tevoren had geweten

Het geeft een andere kijk op het leven dan hoe ik ooit gedacht had. De meditatie geeft rust in mijn leven en laat mij dingen inzien die ik nooit tevoren had geweten. Het is een hele mooie aanvulling op het leven.

Mieke
Leeftijd:34
Ondernemer

Keep it simple!

Complexe zaken toch inzichtelijk gemaakt !

Sake
Leeftijd:45
CEO

Ik benader de dingen nu op een andere manier

Ik heb de lessen als zeer positief ervaren waar ik wat mee kan. Het is allemaal rustiger in mij geworden en benader de dingen op een andere manier.

Jeroen
Leeftijd:36 jaar
Consultant

Enorm boeiend

Ik vond de cursus enorm boeiend en vond het prettig hoe je de groep hebt begeleid. 

Mirjam
Leeftijd:40
Ondernemer

Bijzonder veel geleerd

Bijzonder veel geleerd en genoten van jouw mooie manier van overdragen: zo helder, simpel, met humor ook en met een consistente, zuivere boodschap. Fijn!

Gwendolyn
Leeftijd:32

Pakkende lessen met humor

Dank voor de lessen, ik vind dat je de lessen goed, pakkend en met de juiste doses van humor weet over te brengen.

Alex
Leeftijd:35
Werkzaam in de IT

Heldere en zuivere boodschap

Zo helder, simpel, met humor ook en met een consistente, zuivere boodschap.

Simone
Leeftijd:31


Zelfmanagement
John heeft al 35 jaar reuma en geeft sinds 2008 als vrijwilliger zelfmanagement trainingen vanuit het Reuma fonds. Hij zat ook in de stuur groep Reuma Uitgedaagd! van het Reumafonds. Hij heeft daardoor veel kennis opgebouwd van de problemen waar mensen met een chronische ziekte of pijn mee te maken hebben.

Professionele achtergrond
John (1960) studeerde business administratie (marketing) aan de Universiteit van Western Sydney in Australië. Hij heeft internationale managementervaring bij verschillende internationale ondernemingen (o.a. Procter & Gamble) en in verschillende markten (o.a. Australië, China).

Bestuurlijke ervaring
John heeft in het verleden de volgende bestuursfuncties vervult:

  • Erelid Stichting China Netwerk Guanxi
  • (oud) Lid van de stuurgroep Reuma Uitgedaagd! van het Reumafonds
  • (oud) Bestuurslid Reumabond
  • (mede) oprichter, penningmeester en (co) voorzitter van Stichting China Netwerk Guanxi
Contact