podcast zentrum

Podcast – Zentrum doorbreekt de stilte

In deze podcast praten de leraren verbonden aan Zentrum in Utrecht over Zenboeddhisme, meditatie en de dagelijkse beoefening. Het gaat over stilte, de houding, wat Zen eigenlijk is en je krijgt persoonlijke verhalen en ervaringen te horen. Zo kun je kennismaken met Zen, Zentrum en de leraren.

Zen en vreugde

Bas Gemmink vraagt aan Jolinda van Hoogdalem en Jeroen van Deutekom hoe je de vreugde in het zitten kunt ontdekken. Verder vertellen ze hoe ze op het zenpad terecht zijn gekomen.

Zen en de stilte

Wat gebeurt er met je als je langer stil zit, en waarom is zitten in stilte zo belangrijk. Bas is in gesprek met Martin Pol en John de Weerdt.

Zen en het dagelijks leven

Bas Gemmink gaat op zoek naar de effecten van meditatie. Senko de Boer en John de Weerdt vertellen over de beoefening als je niet op het kussen zit.
Hoe beïnvloedt Zen je dagelijks leven, hoe merk je dat en wat merkt je omgeving ervan?

De houding tijdens het zitten

John de Weerdt en Martin Pol praten over hoe je goed kunt zitten tijdens het mediteren. Moet je in Lotushouding kunnen zitten of mag je het ook anders doen? En als het ongemakkelijk is, wat leer je dan op het kussen? Bas Gemmink probeert erachter te komen wat de kracht van houding is