meditatiecursus

Meditatie Cursus – Beginnen met Zen

 Zen meditatie & mindfulness geeft meer innerlijke rust

Zen Meditatie kan een positieve uitwerking op je leven hebben, zoals bijvoorbeeld:

 • Meer ontspannen in het leven kunnen staan
 • Meer veerkracht en innerlijke rust ervaren
 • Meer balans, energie en richting

De inhoud van de cursus is zeer praktisch en direct toepasbaar in je dagelijkse leven:

 • Je leert ins en outs van Zen Meditatie
 • Je leert bewuster te leven en te werken (mindful)
 • Iedere les heeft een inspirerend  thema

Het Ming Zen Centrum is gelieerd aan Zentrum in Utrecht. Zentrum verzorgt al 25 jaar Zen cursussen.

Wat deelnemers zeggen over onze meditatie cursus:

Met veel plezier en interesse

Met veel plezier en interesse heb ik de Zen Introductiecursus gevolgd. John vertelt op een hele prettige manier en met veel rust en passie. Hij heeft uitgelegd hoe zazen werkt en wat dit voor jou kan betekenen. Ook gebruikte hij fijne praktijkvoorbeelden uit het dagelijkse leven zodat je de informatie uit de les gelijk kunt… Lees meer “Met veel plezier en interesse”

Deborah
Leeftijd:27

Ik heb er veel van geleerd…

geleerd

Heb zeker met veel plezier deelgenomen aan de lessen en heb er veel van geleerd wat in mee zal nemen in mijn dagelijks leven.

Miranda
Onderwijs

Bijzondere zen lessen van John

bijzondere zen lessen

Bijzondere zen lessen van John die zijn zen lessen met een eigen twist inzichtelijk maakt van de gemakken en ongemakken vh leven. Door zazen de schoonheid vh leven ontdekt wat in jezelf schuilt. Hoe een moeilijk gebeurtenis in het verleden een rol heeft gespeeld in het lijden, om nu dmv zazen niet de belevenis met… Lees meer “Bijzondere zen lessen van John”

Esther
Leeftijd:51
ICT-er

Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven.

invloed dagelijks leven

Introductie in Zen gevolgd bij John de Weerdt. Hij heeft een gepassioneerde manier van vertellen en legt het mediteren goed uit. Alledaagse voorbeelden die hij aandraagt, maken het makkelijker de essentie van Zen te begrijpen. Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven. Als jij dat ook wilt ervaren, probeer deze cursus dan ook… Lees meer “Ik heb duidelijk invloed bemerkt in mijn dagelijks leven.”

M.
‎Communicatieadviseur

Thuiskomen in een baken van rust.

Ik heb de 8 daagse introductiecursus Zazen gevolgd bij Ming Zen Centrum. Het waren zeer inspirerende lessen en een thuiskomen in een baken van rust. Tijdens de lessen werd de meditatietechniek van Zazen werd uitgelegd afgewisseld met informatie over de geschiedenis van Zazen. De begeleiding van John heb ik als zeer prettig ervaren, betrokken en… Lees meer “Thuiskomen in een baken van rust.”

Marc
Leeftijd:48
Journalist

Ik ervoer echt een verandering in mijn doen en laten..

Mijn ervaringen met de Zen meditatielessen zijn dat ik dit als erg fijn heb ervaren. Het is vooral een hele mooie manier om jezelf te introduceren met Zenmeditatie. laagdrempelig en ik ervoer echt een verandering in mijn doen en laten en gedachtes in mijn dagelijks leven. Het maakte in die 8 weken zoveel dingen makkelijker.… Lees meer “Ik ervoer echt een verandering in mijn doen en laten..”

Sorena
Leeftijd:39
administratief, telefoniste,receptioniste

(levens)vragen..

Via deze cursus heb ik voor het eerst kennisgemaakt het meditatie. Ik was in het leven op zoek naar antwoorden op (levens)vragen en rust. Ik deze acht weken heb ik een goede start gemaakt om antwoord te vinden op deze vragen en rust in mijn hoofd. Ik wil dan ook heel graag doorgaan met het… Lees meer “(levens)vragen..”

Danielle
Leeftijd:47
leraar basisonderwijs

Verhelderend en rustgevend

Een eerste kennismaking met Zen meditatie tijdens de introductiecursus – verhelderend en rustgevend. Goed toegankelijk om het in je dagelijks leven in te passen. Het eenvoudig regelmatig een tijdje alleen maar stil zitten kan je inzicht bieden in de manier waarop je in contact staat met jezelf t.o.v. de wereld om je heen en alle… Lees meer “Verhelderend en rustgevend”

Rita

Meditatie begint onderdeel te worden van mijn leven.

Op een fijne manier heb ik kennis mogen maken met zen meditatie. De ruimte waarin en de wijze waarop John les geeft, heb ik als zeer prettig ervaren. Deze introductie is voor mij een goede basis om verder te gaan in zen meditatie. Zazen begint onderdeel te worden van mijn leven.

-
Manager

Antwoorden binnen jezelf vinden

Niets meer buiten jezelf zoeken. De cursus helpt je de antwoorden die je zoekt binnenin jezelf te vinden.

Yvonne
Manager

Kadootje voor mezelf

Dank je wel John , ik vond het erg fijn! Voelt nu al een beetje als een kadootje voor mezelf. Fijn weekend!  

Eva
Leeftijd:31
Consultant

Dingen inzien die ik nooit tevoren had geweten

Het geeft een andere kijk op het leven dan hoe ik ooit gedacht had. De meditatie geeft rust in mijn leven en laat mij dingen inzien die ik nooit tevoren had geweten. Het is een hele mooie aanvulling op het leven.

Mieke
Leeftijd:34
Ondernemer

Keep it simple!

Complexe zaken toch inzichtelijk gemaakt !

Sake
Leeftijd:45
CEO

Ik benader de dingen nu op een andere manier

Ik heb de lessen als zeer positief ervaren waar ik wat mee kan. Het is allemaal rustiger in mij geworden en benader de dingen op een andere manier.

Jeroen
Leeftijd:36 jaar
Consultant

Enorm boeiend

Ik vond de cursus enorm boeiend en vond het prettig hoe je de groep hebt begeleid. 

Mirjam
Leeftijd:40
Ondernemer

Bijzonder veel geleerd

Bijzonder veel geleerd en genoten van jouw mooie manier van overdragen: zo helder, simpel, met humor ook en met een consistente, zuivere boodschap. Fijn!

Gwendolyn
Leeftijd:32

Pakkende lessen met humor

Dank voor de lessen, ik vind dat je de lessen goed, pakkend en met de juiste doses van humor weet over te brengen.

Alex
Leeftijd:35
Werkzaam in de IT

Heldere en zuivere boodschap

Zo helder, simpel, met humor ook en met een consistente, zuivere boodschap.

Simone
Leeftijd:31

Aankomende Zen-meditatie introductiecursus

 • Vanaf dinsdag 15 januari t/m 12 maart (geen les op 26 februari). We hebben twee groepen. De eerste groep begint om 18:15 en de tweede groep start om 20:15
 • Kun je nu niet meedoen, maar wil je wel (vrijblijvend) op de wachtlijst voor de volgende keer: stuur dan even een mailtje
 • Je kunt ook overwegen om een individuele cursus te volgen
 • Tijdens vakanties is er geen les

Aantal lessen: 8
Leraar: John
Vergoeding: Euro 116
Adres: Floridalaan 8, 3404 WV IJsselstein.

 • Zeer goed bereikbaar per OV
 • Auto (gratis parkeren voor de deur)
Aanmeldformulier

Waarom mediteren?

Om gelukkiger te zijn.
In de zoektocht naar geluk gaan we steeds weer opnieuw op zoek naar omstandigheden, dingen of personen waarvan we denken dat die ons gelukkiger kunnen maken. Nadat we het object van ons verlangen eenmaal verkregen hebben gaan we niet snel daarna al weer opzoek naar de “next level” of het volgende speeltje. We zoeken “het” immers altijd ergens andere. Externe zaken kunnen eigenlijk geen werkelijk geluk brengen. Duurzaam geluk heeft veel meer te maken met onze houding ten opzichte van de wereld om ons heen En dus niet van de dingen, personen of de omstandigheden zelf. Door meditatie gaan we dit steeds helderder zien om er vervolgens ook steeds vaker naar te handelen.

Om beter met stress om te kunnen gaan
Stress kost veel energie en heeft invloed op ons emotioneel welbevinden. Door overmatige stress ga je vaak ook minder goed functioneren. Zen meditatie leert je om je minder mee te laten sleuren door de uitingen van de stress. Je leert om de uitingen van stress vanuit een neutraler perspectief te ervaren. Hierdoor kan de spanning afnemen en er kan zelfs soms een heel nieuw perspectief ontstaan.

Om minder te piekeren
Je kunt er behoorlijk last van hebben! Je blijft steeds maar in hetzelfde kringetje ronddraaien. Eindeloos blijven malen over je werk, over je relatie, over een gebeurtenis van vandaag of over een klus die je nog moet klaren. Door meditatie leren we onze geest beter kennen en we ontdekken hoe we ermee omgaan kunnen gaan.

Het is belangrijk te vermelden dat de bovenstaande punten een positief bijeffect zijn van zen meditatie. In de beoefening van Zen meditatie gaat het om zoveel mogelijk aanwezig te zijn in het hier en nu zonder vooropgezet doel. Welke eventuele nieuwe inzichten dat “streven” oplevert is van te voren niet bepaald.


Aanmeldformulier

Wat is zen?

 • Zen is gaan zitten op een (meditatie)kussentje, jezelf beter leren kennen en steeds minder meegesleurd worden door gedachten en emoties.
 • Zen is een pad. Een manier om je tot het leven te verhouden en te handelen vanuit een nieuwe manier van kijken.
 • Zen gaat over bevrijder communiceren en handelen in het dagelijkse leven.


Het doel van de introductiecursus is dat je daarna zelfstandig thuis kunt mediteren. Echter, na deze cursus is er ook een mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de meditatiegroepen.


Zen beoefening

De beoefening van zen is zeer oud. Zen is een beoefening van contemplatie. Door zen meditatie is het mogelijk om kalmer en rustiger in het leven te staan. Dit heeft effect op alle aspecten van ons leven. Je hoeft echt niet naar een klooster te gaan om zen te beoefenen. Het kan op vele plekken in Nederland en je kunt het gewoon naast je dagelijkse leven doen. Sterker nog, zen gaat over ons dagelijkse leven. Het is een manier van leven met geen ander doel dan volledig aanwezig te zijn in het hier en nu.
Zen meditatie is een kwestie van "zijn". Je gaat iedere keer zitten alsof het de eerste keer is. De uitdaging is om niet weg te dromen maar juist heldere aanwezig te zijn en blijven. Eerder iets laten dan iets doen, eigenlijk. De ademhaling natuurlijk en spontaan laten verlopen zonder het te willen controleren. het klink misschien eenvoudig maar dat is het niet. En toch kan iedereen het leren.

Op de hoogte blijven?

 

Lees meer eventueel meer over zen op Wikipedia

Intensieve meditatie cursus Zen
Voor mensen die graag stevig aan de bak willen gaan hebben we een Intensieve Zen introductiecursus ontwikkeld. Na deze training kun je zelfstandig thuis mediteren of je aansluiten bij een van onze Zen meditatiegroepen. Interesse? Neem contact op.