Richting kwijt?

De kalender schrijft inmiddels 29 augustus 2019. Iedereen komt, of is, zo’n beetje weer terug van vakantie en dat merk je aan alles.

De blogs en vlogs vliegen je weer om de oren, email nieuwsbrieven zijn er ook weer, aanbiedingen van bol.com en coolblue dagelijks in de email inbox. Laten we amazon ook niet vergeten. De files op de weg zijn ook weer terug, zoals ook de rijen in de supermarkten, de vergaderingen, telefoontjes, smsjes of whatsapps, uitnodigingen, open dagen, restaurantweken, golftrips, vul het zelf maar aan.

Voldoende aandacht, zichtbaar zijn, uniek zijn zodanig dat de massa naar jou toekomt, bij jou iets koopt, besteld of gaat doen. Dat is het doel, met natuurlijk de factuur die komt snel daarna, en de Euros stromen binnen. Geld, Geld, Geld. Wat een mooi door de mensheid uitgevonden middel. Met geld kan je alles kopen of doen. Dan ben je pas echt gelukkig. Hard werken, steeds harder werken, en nog meer geld verdienen en spullen kopen. Snel wat extra verzekeringen afsluiten want stel dat er iets gestolen wordt. Je huis beveiligen want stel je voor. Hoe meer spullen, hoe meer zorgen uiteindelijk.

Je vrienden zie je bijna niet meer en wat heb je het toch heerlijk ‘fokking druk’. Druk, druk, druk. Partner? Kinderen? Vrienden? Familie? Jezelf? “Daaraan tijd besteden komt wel als ik met pensioen ben.” neem je jezelf voor. “Dan heb ik alle tijd.”

Tot je je ergens beseft, ineens, in een seconde, waar is de tijd gebleven? Waar is mijn leven gebleven? Wat heb ik gedaan?

Het goede nieuws is, je leven is er recht voor je neus, je ziet het elke dag, je hoort het ook elke dag en je voelt het ook elke dag.

Als je wel eens moe bent, denk dan eens aan het einde van de dag, week, maand of jaar: wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan? Was ‘t ergens goed voor (los van de €)? Heb ik iets goeds gedaan? Heb ik iemand blij gemaakt? Heb ik iemand geraakt met wat ik zei? Heb ik mijzelf blij gemaakt? Heb ik iets gedaan wat ik zo graag doe en waar ik zo blij van wordt en waarschijnlijk een ander ook?

Met deze laatste gedachte ga ik vaak ‘zitten’. En wat er dan allemaal met je gebeurd is fenominaal!

Ervaar het ook eens. Hoe moe of druk je ook bent, je hebt altijd een keuze iets anders te doen of juist niets te doen, het is maar hoe je het bekijkt.

Let wel, luister naar de muziek, voordat het lied voorbij is.

Pierre, mijzelf

Bron titeltekst: Pinterest, https://pin.it/r4a4l74gkfvr6u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.