Fear of missing out en de lessen vd oude Cheng…..

Cover boek lessen vd oude cheng

Fear of missing out! Wie is er in deze tijd van druk zijn en voldoen aan de verwachtingen van anderen niet mee bezig?

Fear of missing out. Google maar eens op de term FOMO. De een na de andere gefotografeerde happy face komt voorbij, genomen op de meest prachtige lokatie met een nog bonter gezelschap. Wat is het leven toch mooi als je alle verhalen in storylines op instagram of facebook moet geloven.

Als jij op de vraag het antwoord niet weet wat anderen in het weekend hebben gedaan op maandagochtend ben je pas echt een loser en val je misschien buiten de boot. Oeps.

“Wat heb jij gedaan van t weekend?”

Niet veel! Persoonlijk heb ik eindelijk besloten mijn facebook account te verwijderen en heb in mijn eigen tempo een boek gelezen dat mij gevonden heeft of ik gevonden heb. In dit boek kwam ik veel stukjes van een puzzel tegen, niet wetend van welke puzzel die stukjes precies zijn en hoe die puzzel eruit ziet.

Deze spirituele Roman van Jan Verhaar, ‘Lessen van de oude Cheng’, heb ik met heel veel plezier gelezen. Misschien geen wetenschap allemaal, maar wel voldoende food for thought. Past voor mij op een luchtige manier bij Zazen. Waar gaat t allemaal uiteindelijk om? Wat is er nu anders dan dat gisteren morgen was?

Cheng ging verder: ‘De niet-getrainde mensen hebben meestal een rusteloze geest. Hun aandacht klampt zich vast aan elke gedachte die in hen opkomt, ze laten zich er door meeslepen of zelfs terroriseren. Zij gedragen zich als een kudde rusteloze idioten die, als gevangen in een betovering, op de rivier van de ene ijsschots op de andere die voorbij drijft springen. Ze doen de grootste moeite om elkaar te ontwijken en om niet in het koude water te vallen, wat ze uiteraard niet lukt. Ze zijn zich niet bewust van waar ze mee bezig zijn, omdat ze volledig in beslag genomen worden door hun doelloze overlevingsspel. Er is geen enkele plek meer waar ze even op adem kunnen komen. Ze gaan door totdat ze er letterlijk bij neervallen. Sommigen worden door de stroom meegesleurd en kunnen zich daar niet meer aan onttrekken. Ook vallen er in deze overlevingsstrijd harde klappen omdat iedereen gefixeerd is op de toevallige schots die zich in zijn geest heeft aangediend en waarmee men zich krampachtig verbindt.

Misschien ook een leuk boek voor jou? Het boek is gratis te lezen via de app Issuu welke in ieder geval te vinden is in de Apple store (iPAD of iPhone).

Ik ben benieuwd wat jij van het boek -of delen van het boek- vindt.

Pierre

Mijzelf

(Bron: Jan Verhaar het boek “Lessen vd oude Cheng”)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.